Felhőszolgáltatások előnyei

Milyen előnyöket élveznek a vállalkozások a felhőszolgáltatásoknak köszönhetően? Nem csak gazdasági – pénzügyi – előnyökkel, hanem sok megtakarított idővel, és számos kényelmi szolgáltatással jár ez a lehetőség. Össze sem hasonlítható a régi számítástechnikai rendszerekkel – az adatok archiválásáról nem is szólva.

5 előny, amit a vállalkozása a felhő alapú számítástechnikának köszönhet
 

1. Költséghatékonyság, spórolja meg kiadásai zömét!

Azzal, hogy a felhőben tárolódnak az iratai, megspórolja a papírköltséget, a nyomtatási költségeket, az irattár fizikai (bérleti és rezsi) költségeit is.

Azzal, hogy felhőben lehetősége van szoftvereket futtatni, tervezni is, komplett folyamatokat működtetni – mint pl: gyártásszervezés vagy számlázás – megspórolhatja akár több személy bérköltségét is.

A felhő alapú rendszerek gazdasági előnyei – a megtakarított összegekkel – lényegesen magasabbak, mint a velük járó kiadások: liszenszdíjak vagy felhő szolgáltatási díjak.

2. Adatbiztonság, avagy nem vész el semmi és még csak át sem alakul!

Persze az által, hogy az adatait, dokumentumait a cég a felhőben tárolja, valóban támadhatóvá válik a hekkerek számára. Ez azonban még mindig kevésbé fenyegető veszély, mint az, hogy egy-egy gépen vagy notebookon tárolja azokat, amelyek meghibásodhatnak, vírussal fertőződhetnek, lopás áldozatai lehetnek, vagy tönkre mehetnek… stb.

Az adatok mentés a felhőszolgáltatásokban folyamatos, többszörös és biztonságos. Ha a notebookját ellopják, az irodáját feltörik, az adatok továbbra is megmaradnak a felhőben és bármikor lekérhetőek.

3. Az adatfrissítés folyamatos, avagy a szoftverek lépést tartanak a korral, sőt, néha elébe is mennek!

A korábbi számítástechnikai mechanizmusok úgy néztek ki, hogy jött a rendszergazda és egyenként frissítette a gépeken az alkalmazásokat. Emiatt hol egyik, hol másik gép állt és került ki a folyamatos üzemből. Mire a teljes gépparkkal végzett a szakértő, kezdhette előről.

Most, hála a cloud informatikának ez már a felhőn keresztül frissül. A frissítések néhány gombnyomással lefuttathatóak és így követhetőek is lesznek minden érintett gép számára, ráadásul a rendszergazda sem fog napokig tartó munkát számlázni, hiszen ez így már nem igényli töredékét sem annak időben.

4. Közös dokumentumok mentése – avagy nincs szükség 120. verzióra!

Amikor többen dolgoznak egy-egy dokumentumon, mert többen érintettek egy-egy projektben, akkor előfordul, hogy sokadik verzió kerül mentésre. Mire mindenki módosítja azt a saját feladatai és érdekei szerint, addigra követhetetlenül sok verzió kerül már „forgalomba”.

A felhőben (közös tárhelyen vagy közös platformon, vagy közös internetes szoftverben) tárolt dokumentumokat nem szükséges verziónként külön menteni, hiszen ezek minden érintett számára – a nekik adott jogosultságok szerint – elérhetőek, módosíthatóak, véglegesíthetőek, felhasználhatóak.

Ráadásul az is követhető, ki és mikor módosított a dokumentumon. A rendszer így a felhőben sokkal könnyebben átlátható, visszakereshető, követhető.

5. Igény szerinti felhő-szolgáltatási csomagok: csak azért fizessen, amit igénybe is vesz!

Hatalmas előny az, hogy valós alapú felhasználás és igénybe vétel szerint veheti igénybe a felhőszolgáltatások nagy részét. Ugyanezt egy iroda méreteivel, vagy egy irattár kapacitásaival aligha tehetné meg. Akár mennyi eszköze vagy irata van is, ki kell fizetnie a többlet-helyet, vagy többlet-kapacitást, ha nem használja is ki azt.

A felhőszolgáltatások esetében lehetősége van az igények és valódi szükségletek szerinti csomagot választani, így tulajdonképpen csak a valósan igénybe vett szolgáltatások árát fizeti ki.

A felhőszolgáltatások Önre szabhatóak, és ehhez csupán arra van szükség, hogy Ön is tisztában legyen cége iratainak, adatainak mennyiségével, folyamatainak vezérlésével és módjával.

Persze, mindezekben mi is tudunk segíteni Önnek: tervezünk, megvalósítunk, szolgáltatunk Önnek az Ön igényei és szükségletei szerint. Ismerje meg lehetőségeit és csomagjainkat, kérje munkatársaink segítségét most!Vissza a főoldalra Regisztráció